Seminarium – Finns det arbetskraft tillgängligt?

Allt fler arbetsgivare har svårt att rekrytera rätt personal. Under senare år har många nya människor berikat vårt land. Alla med en vilja att så snart som möjligt komma in på den svenska arbetsmarknaden och etablera sig här.

Olikheterna mellan de länder de kommer från och Sverige, i form av utbildning, kultur och språk kan många gånger vara en utmaning både för arbetsgivare och arbetstagare.

UBEC, Chansen och Entry Hub arbetar för att ta vara på de möjligheter som dessa nya människor tillför vår arbetsmarknad. Vi fokuserar på att underlätta för alla parter så att olikheterna blir till styrkor istället för hinder.

Vi kan hjälpa dig med allt från kompetensmatchning, rekrytering, introduktion, brobyggare i språk och kultur, anställningsstöd, utbildning etc.

Kom så får vi berätta mer!

Datum: 21 februari 2018
Tid: 11.30 – 13.00, lunch ingår
Plats: Ridvägen 5 (Studiefrämjandet)

Anmäl dig här

Arrangeras i samarbete med:
                           
         

       

Facebook

Kammardrink i Skellefteå

Västerbottens Handelskammare hälsar dig som medlem varmt välkommen till vår Kammardrink i Skellefteå den 13 mars.

Vi kommer att berätta litegrann om vad som händer på Handelskammaren under våren, ni kommer att få träffa vår nya VD Anders Hjalmarsson och även lyssna på årets Exportprisvinnare Valutec som berättar om hur de lyckats så bra med sin export.

Vi ser gärna att just DU kommer och minglar med oss då vi vill träffa så många som möjligt av er som arbetar på våra medlemsföretag.

Under kvällen så kommer vi att bjuda på något gott att drick och lättare tilltugg.

Vi ses på Scandic kl 16.30 den 13 mars och anmäl dig gör du här

Facebook

Inbjudan till information om statens satsningar inom FFI (Fordonsstrategisk Forskning och Innovation)

Västerbottens Handelskammares Trafikutskott, FKG-Fordonskomponentgruppen och Umeå kommun inbjuder till information om statens satsningar inom FFI (Fordonsstrategisk Forskning och Innovation). Staten satsar drygt 400 MSEK årligen i bidrag i olika projekt. Projektomfattningen är över 1 miljard per år.

Hur kan du som leverantör av produkter och tjänster utnyttja detta? FFI är öppen för alla företag att ansöka, eftersom man har sett att idéer från företag inom    andra branscher även kan vara intressanta för fordonsindustrin och stärka den.

Inbjudan till information om FFI

Facebook

Väx globalt genom e-handel – 13 februari

Seminarium och mingel

Västerbottens Handelskammare, Grit Media och den globala e-handelsleverantöreren Vaimo bjuder in till ett seminarium om hur ditt företag kan växa globalt genom e-handel. Ni kommer att få ta del av konkreta kundcase och få tips och råd på hur ni kan gå tillväga.

16.00 – 16.30 – Mingel
16.30 – 17.15 – föreläsning
17.15 – Mingel
Anmälan gör du här


Talare:
 Robin Karlsson, Som Country Manager är Robin ansvarig för att leda Vaimos verksamheten i Storbritannien för Vaimo-gruppen.
Talare: Ludwig Olofsson, VD och grundare på Grit Media

Vaimo
“Vaimo är en strategisk partner och helhetsleverantör inom e-handel och omnikanal. Genom att hjälpa företag över hela världen att öka sin försäljning med digitala lösningar i alla kanaler inom såval B2C som B2B – har Vaimo vuxit till att bli en av de allra främsta leverantörerna av Magento med över 300 medarbetare i 12 länder.

Grit Media
Grit Media är marknadsföringsbyrå som brinner för att hjälpa företag att optimera sina mediainvesteringar med rätt verktyg och medarbetare som arbetar för att skapa fler affärsmöjligheter åt våra kunder.

Facebook

Exportdagen – Umeå

Västerbottens Handelskammare och Business Sweden i samarbete med Regionalt Exportcentra önskar dig varmt välkommen till Exportdagen i Umeå. Kom och ta del av intressanta föreläsningar, träffa andra företagare och få inspiration till hur ditt företag kan nå sin fulla internationella potential.

Program:

12:00      Registrering och lunch

13:00      Välkommen!

13:10      The Lexington Company – så erövrade vi världen!

Idag är Lexington ett internationellt erkänt varumärke med global närvaro på drygt 20 marknader, med mer än 900 återförsäljare och 60 egna butiker. Grundaren Kristina delar med sig av sin exportresa och vad som har varit deras framgångsfaktorer för att lyckas internationellt.
Kristina Lindhe, Grundare och CEO, The Lexington Company

13:50             USA – The new status quo!
How can you use your strengths to fight for global Expansion? Entering the U.S. market in times of uncertainty.
Mayra Mateos, Manager, Business Sweden

 14:20             Paus och kaffe

15:00    Ta din e-handel ut i världen!
Den globala e-handeln växer lavinartat och öppnar upp möjligheter för svenska företag att bli framgångsrika internationella e-handelsaktörer. Men har du koll på marknadernas regelverk och lokala beteendemönster?
Linda Lazslo Ek, Exportteknisk rådgivare, Business Sweden

 15:30    AIT – Problemlösare på en internationell marknad!
Mikael kommer att dela med sig av företagets erfarenheter på den globala marknaden och specifikt sina erfarenheter från den amerikanska industrin inom flygplanstillverkning.

Inbjudan till Exportdagen Umeå 2017

         

 

Facebook